Communieshoots 2023 (wachtlijst)

Communieshoots 2023

Ontroerend, grappig maar vooral écht je kind.

“Je kan alles worden, je kan alles zijn. Het is jouw route en jij bent kapitein.”

Communies 2022

Wie Studio Papaver kent, weet dat ik niet zomaar shoots doe. Lachen naar het vogeltje, stijve poses en ongemakkelijke stiltes, daar doe ik niet aan mee. Integendeel. Tijdens een shoot mag er gedanst, gesprongen en gezongen worden. We zitten niet stil en het is niet stil. Een grapje of honderuit vertellen over hobbies, dat hoort er allemaal bij.

De kinderen mogen zichzelf zijn in elk opzicht. Zo creeër ik telkens weer beelden waarin je je kind herkent. Ontroerend, grappig maar vooral écht.

Dans, lach, fluit,

zing, schommel,

huppel, spring….

de wereld in!

Kim over communieshoot vorige jaar:  Niet normaal. Wat wordt dit een moeilijke keuze. Ze zijn één voor één prachtig. Echt enorm mooi. En dan die slideshow. Wauw met dat muziekje erbij... echt kippenvel. Emma staat er echt op zoals ze is. Magisch om te zien. 

Hoe gaan we te werk?

Communiedagen

(bloei- en groeiformule)

Om alles vlot te laten verlopen ga ik voornamelijk werken met vaste communiedagen op vaste locaties. Ik koos voor een zo breed mogelijk aanbod qua locaties, zowel binnen als buiten. Van stoer, naar romantisch. Urban en natuur. Allemaal locaties die een tikkeltje anders zijn, met een verschillend karakter en toch heel fotogeniek.

Ontdek de locaties vanaf november 2022

Familie- of op maat formule

(boeketformule)

Kies je ervoor om van deze gelegenheid een gezinsmoment te maken? Of wens je een andere datum/locatie dan de voorgestelde communiedagen? Dan is de boeket-formule iets voor jou!

Nele over communieshoot vorig jaar:  Ik heb traantjes gelaten... Heel mooi, heel authentiek. Chapeau dat je die mooie momenten 'gepakt' hebt. Die blije, spontane lach maar ook de andere kant in beeld hebt gebracht. Zoals we hem echt kennen. Zo zie ik hem hier en daar op zijn lip bijten, dit is zo typisch aan hem. En M vond ze zelf mooier dan mooi. We hebben ze samen uren bekeken. 

3 formules

Voor mij was het belangrijk om op maat te werken van jou, je gezin, je tijd en je budget. Daarom ontwikkelde ik 3 formules, zodat je precies krijgt wat je wenst.

  • Bloei: Klein prijsje voor een 15 digitale beelden. Enkel voor 1 communicant.
  • Groei: Alle digitale beelden (min. 50) en een mini-album. Communicant alleen of samen met broer/zus.
  • Boeket: Gezinsshoot of communieshoot op gekozen datum/locatie. Slechts 5 plekjes voor deze formule!

Communiedagen

Allemaal een tikkeltje anders

Ik kies voor de communiedagen voor unieke, karaktervolle locaties. Omdat de shoots al vrij vroeg ( start februari ’23) van start gaan, staan er ook een aantal binnenlocaties op de lijst. Zo hebben de kinderen geen koud in hun communie-outfit. De shoots rond de paasvakantie en erna gaan dan wel buiten door.

FAQ

Alles wat je nog wou weten

Hoe worden de foto’s aangeleverd?

Een 3-tal weken na de shoot krijgen jullie via mail een link naar een online galerij. Daarin vinden jullie de slideshow en foto’s. Afhankelijk van het pakket dat jullie kozen kunnen 15 of alle beelden gedownload worden vanaf deze galerij. De beelden kunnen altijd in hoge resolutie gedownload worden. De galerij blijft tot 2 maanden na het feest online staan.

Koos je voor het bloeipakket (kleinste pakket), dan kunnen er extra beelden aangekocht worden aan 12,5 €/stuk.

Er is ook een mogelijkheid om een gastlink door te sturen naar oma/meter/… ze kunnen dan ook op hun beurt fotoproducten of foto’s aankopen.

Er is een app verbonden aan het programma, zo heb je de foto’s altijd op zak.

Waarom vallen de shoots zo vroeg in het jaar?

Een shoot verwerken, daar kruipt tijd in. Omdat ik vind dat elke shoot evenveel aandacht verdient, neem ik hier graag tijd voor. De gemiddelde wachttijd is 3 weken. Tel daar de tijd bij op om keuzes te maken voor het album, kaartjes, … En dan werden de kaartjes nog niet gedrukt of geleverd. Het hele proces neemt algauw een 6-tal weken in beslag. Hou daar rekening mee! In aanloop van het feest wens ik niemand die extra stress rond levertijden toe. Daarom doe ik de shoots ruim op voorhand. De lentecollectie is er ten laatste in februari, dus net op tijd voor de shoots.

Waarom zijn de boeketsessies beperkt?

Boeketsessies, zijn eigenlijk 2 volwaardige sessies in 1 formule. Een communiesessie én een gezinssessie in één of een communieshoot op maat. De locaties en data worden in overleg vastgelegd en een shoot duurt algauw min 1u30. Ik neem ook altijd de tijd om even te telefoneren en jullie wensen te bevragen. Deze zijn dus een stukje intensiever dan een bloei & groei communieshoot. Ik wil iedereen die een boeketshoot boekt dan ook graag persoonlijk begeleiden doorheen het hele proces. Van A tot Z. Het proces nadien, met het groter aantal beelden en extra fotoproducten, neemt ook wat meer tijd in beslag. Zodat ook jullie de beelden netjes op tijd ontvangen. Dit doe ik dus om jullie beter van dienst te kunnen zijn.

Kunnen we ook andere locaties/data kiezen voor de communiedagen?

Niet voor de kleine formules. De keuze voor de locaties heb ik heel zorgvuldig gemaakt. Er is voor elk wat wils. Wat stoerder, groen binnen en buiten, retrofeel, modern, klassiek,… Ook zijn de locaties aangepast aan de temperaturen. Aangezien het in februari en maart vrij koud kan zijn, opteer ik voor zoveel mogelijk binnenlocaties. Dan hoeven we geen shoots te verzetten bij regenweer of sneeuw en krijgt je kind het niet koud tijdens de shoot.

De data zijn gekozen in functie van mijn agenda en dat van mijn andere shoots. Want naast communieshoots, doe ik ook nog andere shoots. Ik koos ook bewust voor woensdagen, vakantiedagen en zaterdagen. Op zondag zijn namelijk de kappers niet open.

Hoe & wanneer gebeurt de betaling?

Na de shoot ontvangt u van mij een factuur voor het volledige bedrag van de shoot. Het bedrag kan met 1 klik online of via overschrijving betaald worden. De beelden worden ook pas geleverd na betaling van de shoot. Het tijdstip van de betaling heeft geen invloed op de levertermijn. Deze blijft voor elke shoot hetzelfde. Ongeveer 3 weken.

Wat als de shoot niet kan doorgaan?

Een shoot kan enkel uitgesteld worden wegens het weer (hevige regen of sneeuwstorm) of ziekte.

Alle uitgestelde communiedagen worden herpland in de paasvakantie. Koos je voor een indoor locatie, dan is er geen probleem. Het weer kan dan ook geen roet in het eten gooien. Koos je voor een outdoor locatie, dan plannen we op tijd een inhaaldag of kiezen we voor een andere locatie diezelfde dag. De keuze is volledig aan jou. De data van de inhaaldagen zijn afhankelijk van het weer en beschikbaarheid in mijn shootagenda.

Uitgestelde boeketshoots herplannen we in overleg. Ook hierin laat ik jullie de keuze.

Wat met communiekaartjes en andere fotoproducten?

Voor communiekaartjes werk ik samen met een grafisch ontwerper uit de buurt, Ruth. Ze verzorgt ook de kerstkaartjes voor Studio Papaver. We werkten samen een paar ontwerpen uit op maat van wat mijn klanten graag zien. Van eenvoudig, clean, retro tot een verrassend 3 – luik. Ik breng de verschillende kaartjes mee naar de shoot, zodat jullie de look en feel ervaren. Een keuze hoeven jullie pas te maken bij het zien van de beelden. Ruth volgt vanaf dan het hele proces voor mij op. Van opmaak tot levering. Maar jullie krijgen hier voor en na de shoot nog info over via mail. Je zult zien, alles wijst zichzelf uit.

Andere fotoproducten zoals canvas, prints, fine art albums, houten boxen met prints, … kunnen via de webshop gelinkt aan jullie fotogalerij besteld worden. Een product bestellen in de webshop gaat heel gemakkelijk, je hoeft enkel de stappen te volgen dat het systeem aangeeft. Ik geef je ook graag advies bij de juiste keuze maken.

Uiteraard is elke aankoop (kaartjes of fotoproducten) vrijblijvend.

Moet er nog iets extra betaald worden?

Nee. De shootprijs is een all in prijs, geen addertjes onder het gras hier. Indien er inkom moet betaald worden voor bepaalde locaties, staat dat ook in de info. Jullie kunnen met een gerust hart boeken.

Enkel fotoproducten, communiekaartjes en eventuele extra beelden dienen achteraf betaald te worden.