Kerst mini’s 2022

Kerst mini’s 2022

De mooiste tijd van het jaar, is de tijd met elkaar.

“Make it a december to remember.”

Kerst mini-shoots 2022

Wie Studio Papaver kent, weet dat ik niet zomaar shoots doe. Lachen naar het vogeltje, stijve poses en ongemakkelijke stiltes, daar doe ik niet aan mee. Integendeel. Een foto moet uitstralen wie je écht bent, net zoals het jaarlijkse kerstkaartje.

Tijdens een shoot begeleid ik jou, maar laat ik nog meer los. Dat is mijn magic trick om tot een mooie spontane (gezins-)foto te komen. Mijn doel is om jou een fijne ervaring te bezorgen, waar je nog met veel plezier aan zult terugdenken.

Wil jij dit jaar losse, spontane, liefdevolle beelden om te gebruiken voor je kerstkaartjes? Boek dan zeker een kerstshoot bij Studio papaver!

Korte shoots

vol liefde,

glitters

& lol

Nele over de kerstmini's van vorige jaar: Het was zo moeilijk om te kiezen tussen alle prachtige beelden. Maar ik denk dat wij het mooiste kerstkaartje van de familie hadden dit jaar! 

Hoe gaan we te werk?

Kerst mini-shoots 2022:

Om alles vlot te laten verlopen ga ik voornamelijk werken met vaste kerstmini’s op vaste dagen/locaties. Ik koos voor een zo breed mogelijk aanbod qua locaties, zowel binnen als buiten. 3 locaties die zowel verrassend, winters als tijdloos zijn. Voor wie échte kerstsfeer wil maar ook voor wie het liever subtiel en winters houdt.

Ontdek de locaties wat verder.

Kerstshoot op maat 2022:

Kies je ervoor om van deze gelegenheid een gezinsmoment te maken? Of wens je een andere datum/locatie dan de voorgestelde kerstmini-dagen? Dan is een shoot op maat iets voor jou! Voor wie meer tijd, beelden en quality time wenst met zijn gezin. (Hou er wel rekening dat ik tijdens deze shoots geen uitgebreide kerstdecoratie kan voorzien)

Elsie over kerstmini's vorig jaar: De kinderen spreken er nog over. En dat is echt een groot compliment. Ze vonden het echt geweldig. Vooral met sneeuw gooien, dat vonden ze de max!

2 kerstformules

Voor mij is het belangrijk om op maat te werken van jou, je gezin, je tijd en je budget. Daarom ontwikkelde ik 2 formules, zodat je precies krijgt wat je wenst.

 • Kerst mini shoots: klein prijsje voor 15 digitale beelden in hoge resolutie en 1 fotovergroting. Foto’s bijkopen kan zeker. Voor wie het graag kort maar leuk houdt.
 • Kerstshoot op maat: sfeervolle gezinsshoot van 1 à 2 uur op een gekozen datum/locatie. Je krijgt alle beelden, een mini album 15×15 en 50€ korting op de fotoproducten in de webshop.

Kerst mini

225€

 • Voor kinderen, gezinnen, koppels, biz shoots, …
 • 30 min
 • 15 beelden
 • 1 uitvergroting (galerijbord 20×25)
 • slideshow van de shoot om te tonen aan familie/vrienden tijdens de feestdagen
 • keuze uit 3 leuke locaties
 • slechts 15 plekjes!
 • vaste data
 • handige gids ter voorbereiding
 • 25 € voorschot, 200 € na shoot

Kersthoot op maat

450 €

 • Voor gezinnen & families
 • 1u à 2u
 • alle beelden (min. 80)
 • volwaardige gezinsshoot
 • 1 album 15×15 in linnen (kleur naar keuze)
 • 50€ vrij te besteden in de webshop (prints, kaartjes, canvas, kaders,…)
 • geen tijdsdruk
 • keuzevrijheid qua datum, locatie
 • slideshow van de shoot om te tonen aan familie/vrienden tijdens de feestdagen
 • handige gids te voorbereiding
 • locatiegids
 • persoonlijke begeleiding via mail en what’s app + ev. een telefoongesprek ter voorbereiding
 • 50 € voorschot en 400 € te betalen na de shoot
 • ! Let wel: dit zijn geen aangeklede kerstshoots. Ik kan wel een slede of wat kleine kerstdecoratie voorzien indien jullie dit wensen. Maar deze shoots draaien vooral rond samen genieten met het gezin.

Kerstmini’s

Allemaal een tikkeltje anders

Groen- natuur- op en top kerstsfeer- klassieker- altijd goed- buiten

Tussen de kerstbomen (Aalter)

Dé klassieker en elk jaar opnieuw volzet. Een echte topper, elk jaar opnieuw!

Voor wie van groen, natuur, kerstsfeer houdt. We versieren samen een boom en gaan op avontuur met de slede doorheen het veld.

Slechts 5 plekjes!

Tijdloos- subtiel- natuur- buiten- wintershoot zonder teveel kerstelementen

Zee & duinen (nabij Zwin)

Een winterse strandwandeling, haren in de wind, goed ingeduffeld. Iets wat ik zelf heerlijk vind!

Voor mensen die hun shoot eerder subtiel en winters houden. Geen kerstelementen, maar eerder speelse en warme beelden op het weidse strand. Ravotten en knuffelen in de duinen, zandtekeningen maken en voor de echte durvers een kleine teen in het water 🙂

Slechts 5 plekjes!

Vintage- authentiek- nostalgie- overdekt en buiten- gezelligheid- dieren- natuur

Hoeve ‘vintage huisjes’ (Ronse)

In en rond de hoeve van Vintage Huisjes wordt je naar het verleden gekatapulteerd. Denk aan houten elementen, groene fluwelen zetels, knisperend vuurtje, servies in bruine tinten, warm schapenvelletje… je vindt er zelfs een aantal diertjes zoals paardjes, honden, poezen… misschien spotten we zelfs een eekhoorn of egeltje.

Hoeve 437 is omgeven door een prachtig heuvelachtig landschap te midden van de Vlaamse Ardennen. Ik kan het aanraden om na de shoot de omgeving te gaan verkennen.

Slechts 5 plekjes!

Data kerstmini’s

zondag 23 oktober 2022kerstbomen (Aalter)
zaterdag 29 oktober 2022zee (nabij ‘t Zwin)
zaterdag 5 november 2022 (herfstvakantie)authentieke hoeve (Ronse)

FAQ

Alles wat je nog wou weten

Hoe worden de foto’s aangeleverd?

Een 2-tal weken na de shoot krijgen jullie via mail een link naar een online galerij. Daarin vinden jullie de slideshow en foto’s. Jullie kunnen meteen 15 beelden/alle beelden downloaden en de fotovergroting bestellen. De beelden zijn altijd te downloaden in hoge resolutie. Ideaal voor kerstkaartjes, uitvergrotingen,… De slideshow kan niet gedownload worden, bekijken kan wel tot de galerij offline gaat. De galerij blijft tot 2 maanden na kerst online staan, zo heb je voldoende tijd om eventueel nieuwjaarsgeschenkjes te bestellen.

Extra beelden kunnen aangekocht worden aan 12,5 €/stuk.

Er is ook een mogelijkheid om een gastlink door te sturen naar oma/doopmeter/… ze kunnen dan ook op hun beurt fotoproducten of foto’s aankopen.

Er is een app verbonden aan het programma, zo heb je de foto’s altijd op zak.

Waarom vallen de mini-shoots zo vroeg in het jaar?

Een shoot verwerken, daar kruipt tijd in. Omdat ik vind dat elke shoot evenveel aandacht verdient, neem ik hier graag tijd voor. De gemiddelde wachttijd is 2 weken. Ik vind het belangrijk dat jullie daarna nog voldoende tijd hebben om rustig jullie gewenste foto’s uit te kiezen en om kerstkaartjes te laten maken.

Hoe vroeger de shoots doorgaan, hoe meer kans op goed weer! Dat is ook heel belangrijk. Ik wil vermijden dat we de shoot moeten verplaatsen wegens regen of dat de kinderen bibberend voor de lens staan. Een dikke trui met sjaal en muts is nu eenmaal veel mooier op foto dan een dikke jas en een paraplu.

Waarom zou ik om een shoot op maat te boeken?

Deze shoots zijn ideaal voor wie graag tijd neemt tijdens een fotoreportage. Voor wie meer beelden wil, meer keuze qua locaties en graag zelf een datum kiest. Eigenlijk voor al wie graag een gezinsshoot wil doen, maar daar ook beelden van wil gebruiken voor de jaarlijkse kerstkaartjes.

De locaties en data worden in overleg vastgelegd en een shoot duurt tussen 1 à 2 u. indien jullie dit wensen, neem ik ook graag even de tijd om te telefoneren en jullie wensen te bevragen. Deze shoots zijn dus een stukje persoonlijker dan de kerstmini’s. Ik wil iedereen die een gezinsshoot boekt dan ook graag persoonlijk begeleiden doorheen het hele proces. Van A tot Z. Van voorbereiding, keuze locatie tot keuze van fotoproducten. Het leuke aan deze shoot is dat je achteraf een fotoalbum krijgt en je nog eens voor 50 € aan fotoproducten kan aankopen in de webshop. Dit kan handig zijn als cadeautjes voor onder de kerstboom 🙂

Kunnen we ook andere locaties/data kiezen voor de kerstdagen?

Nee. De keuze qua locaties voor de kerstmini’s heb ik heel zorgvuldig gemaakt. Er is voor elk wat wils. Wat subtieler, groen, binnen en buiten, retrofeel, old but gold, klassiek,… Ook zijn de locaties aangepast aan de tijd van het jaar. Aangezien het in november al eens vaker regent, heb ik daar geopteerd voor een binnen/buiten locatie. Dan hoeven we geen shoots te verzetten bij regenweer en krijg jij of je kind(eren) het niet koud tijdens de shoot.

De data zijn gekozen in functie van mijn agenda en dat van mijn andere shoots. Want naast kerstmini’s, doe ik ook nog andere shoots. Ik koos ook bewust voor 2 zaterdagen en 1 zondag. Zo krijgt iedereen de kans om een shoot te boeken.

Hoe & wanneer gebeurt de betaling?

Bij het boeken van de Kerstmini vraag ik een voorschot van 25 eur, bij de shoot op maat is dat 50 €. Deze betaal je meteen online bij het boeken. Na de shoot ontvang je van mij een factuur voor het resterende bedrag van de shoot, namelijk 200 of 400 €. Het bedrag kan met 1 klik online of via overschrijving betaald worden. De beelden worden ook pas geleverd na betaling van de shoot. Het tijdstip van de betaling heeft geen invloed op de levertermijn. Deze blijft voor elke shoot hetzelfde. Ongeveer 3 weken.

Wat als de shoot niet kan doorgaan?

Een shoot kan enkel uitgesteld worden wegens het weer (hevige regen of sneeuwstorm) of ziekte.

Alle uitgestelde kerstmini’s worden herpland voor half november. Koos je voor de vintage hoeve, dan is er geen probleem. Het weer kan dan geen roet in het eten gooien. Koos je voor een outdoor locatie, zoals de kerstbomen of de zee, dan plan ik voor elk een inhaaldag. Kun je niet aanwezig zijn op de inhaaldag van je gekozen locatie, dan kun je eventueel veranderen naar de inhaaldag van de andere locatie.

Uitgestelde Vleugelshoots herplannen we in overleg. Ook hierin laat ik jullie de keuze.

Wat met kerstkaartjes en andere fotoproducten?

Afgelopen jaren merkte ik dat de meeste klanten verkiezen om zelf hun kaartjes te maken en te bestellen. Er zijn hier al heel wat fijne en gebruiksvriendelijke websites voor. Als kleine zelfstandige kan ik jammergenoeg niet concurreren met de online prijzen, daarom heb ik besloten om geen kerstkaartjes meer te ontwerpen.

Ik bied wel de mogelijkheid om via mijn webshop zelf kaartjes te ontwerpen en te bestellen. Ik bestel mijn kaartjes zelf via deze tool en ben er altijd heel tevreden over. Let wel: op tijd bestellen is de boodschap! Wie een shoot op maat boekte kan hiervoor de korting gebruiken.

Maar uiteraard is deze optie geheel vrijblijvend.

Moet er nog iets extra betaald worden?

Nee. De shootprijs voor de kerstmini’s is een all in prijs, geen addertjes onder het gras hier. Er hoeft nergens inkom voor betaald te worden, ook mijn kilometers zitten inbegrepen in de prijs. Jullie kunnen met een gerust hart boeken.

Enkel fotoproducten en eventuele extra beelden dienen achteraf betaald te worden.

Voor de shoot op maat, zitten de toegangsprijzen van de locaties niet inbegrepen. Kies je een betalende locatie, dan dient deze nog extra betaald te worden. Maar geen nood, de gratis opties zijn eindeloos!